Wist je dat je als transportbedrijf een deel van de accijns op diesel kan terugvorderen? Voor iedere liter die in België getankt wordt, kan je tot 25 eurocent terugkrijgen van de Belgische overheid. Voor een klein transportbedrijf dat maandelijks gemiddeld 3.000 liter tankt, betekent dit jaarlijks een verschil van 9.000 euro. De moeite, toch?

Geen tijd, of te moeilijk? Geen probleem, TLV doet de aanvraag voor jou. Het enige wat je moet doen is ons de facturen voor alle tankbeurten en thuisleveringen en tankgegevens bezorgen. Wij doen de rest, zonder zorgen of bijkomende administratieve lasten voor jou als transporteur.


Hoe ver kan ik terugkeren?

Je kan terugvorderen vanaf de dag dat je de vergunning toegekend kreeg. Had je deze vergunning al, maar heb je de accijnzen niet gerecupereerd? Dan kan je tot drie jaar teruggaan.

Wat hebben wij van jou nodig?

  • Een kopie van je vergunning voor energieproducten als eindgebruiker van diesel
  • Een kopie van alle aankoopfacturen
  • Een overzicht van alle tankbeurten uit eigen opslag
  • Een volmacht
  • Een overzicht van je wagenpark

De aangiftes moeten gegroepeerd worden per trimester, per semester of jaarlijks. Er geldt een minimum van 4.500 liter (i.e. 343,35 euro).

Vergunning energieproducten

Om de terugvordering te kunnen doen, heb je een vergunning energieproducten nodig. Die is eenvoudig aan te vragen bij de dienst Douane en Accijnzen (zie bijgevoegd aanvraagformulier).

Gerelateerd aan:

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Artikelen in deze sectie

Vind je niet wat je zoekt?

Het TLV team staat voor je klaar!
Een aanvraag indienen