Logos, het vormingsfonds voor bedienden in PC 226, biedt iedere bediende gratis opleidingen aan binnen verschillende domeinen. Naast sectorspecifieke opleidingen kunnen je bedienden er ook terecht voor informatica of taalopleidingen, opleidingen rond commerciële of persoonlijke vaardigheden…

De opleidingskalender voor 2023 werd recent gepubliceerd. Neem dus zeker een kijkje op de website, zoek de gepaste opleiding en schrijf je bediende in!

Geen geschikte opleiding gevonden in het gratis aanbod? Niet getreurd! Ook voor opleidingen die je zelf organiseert, kan je een financiële tussenkomst aanvragen.

Het normale jaarlijks opleidingsbudget bedraagt 100 euro per bediende in ondernemingen tot en met 10 bedienden. Voor ondernemingen met meer dan 10 bedienden is het bedrag beperkt tot 90 euro per bediende. In ieder geval is het budget beperkt tot maximum 0,2% van de loonmassa.

Alle opleidingen die voldoen aan volgende voorwaarden komen in aanmerking voor subsidies vanuit Logos: 

  • De opleiding is overdraagbaar binnen de sector;
  • De opleidingen wordt georganiseerd met een externe opleidingsvertrekker of;
  • De opleiding wordt intern door een medewerker aan zijn collega’s gegeven

Organiseer je in 2023 een opleiding die aan één van deze voorwaarden voldoet? Dien dan zeker je subsidiedossier in! De tussenkomst van Logos bedraagt 20 euro per opleidingsuur per persoon, beperkt tot het hierboven vermelde totaalbudget.

Aanvragen dien je online in. Dit kan tot maximum 90 dagen na de start van de opleiding.

Meer info: Home | Logos (logosinform.be)

Gerelateerd aan:

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Vind je niet wat je zoekt?

Het TLV team staat voor je klaar!
Een aanvraag indienen