Het zijn steeds dezelfde elementen die de totale kost van een transport bepalen: de algemene kosten van de onderneming, de kosten verbonden aan het voertuig en het rijdende personeel en de parameters van de rit en de lading. TLV heeft samen met het ITLB een nieuw online model gemaakt voor individuele kostprijsberekening.

 

Om een goede en accurate berekening te kunnen maken, zal je onvermijdelijk een hele reeks parameters moeten invullen. Zeker wanneer je voor de eerste keer het model gebruikt, is dit wel even werk. Dit kunnen we helaas niet vermijden. Maar zonder kan je nu eenmaal natuurlijk nooit een op maat gemaakte berekening maken. Indien je niet alle gegevens kent, kan jouw boekhouder je hierin wellicht ook bijstaan om de juiste cijfers in te geven. Veel van die parameters zijn wel eenmalig verplicht in te vullen. Dit zorgt ervoor dat je geen zaken over het hoofd ziet en niet vergeet om bepaalde kosten zoals wachturen of de kosten van de administratie door te rekenen. Zo vermijd je dat er een al te eenvoudige berekening wordt gemaakt waardoor je aan het einde van de rekening een tarief zou aanrekenen dat lager ligt dan de reële kostprijs. 

Het online model is zo opgebouwd rond een drieluik waarbij je als bedrijf met een bepaald voertuig een bepaalde rit gaat uitvoeren. Die drie zaken vormen de totale kost van je operatie. Eenmaal de gegevens voor het bedrijf, het voertuig en het rijdend personeel ingevuld en bewaard zijn, kan je snel op basis van specifieke ritgegevens een berekening uitvoeren. Tegelijkertijd voorzien we dat, naast de gedetailleerde berekening van de overheadkosten en de kosten van het rijdend personeel, je ook met schattingen en gemiddelde waarden kan werken. Die keuze laten we aan de individuele gebruiker. Beide zijn mogelijk. Je kan ook meerdere types voertuigen en ritten als het ware al standaard definiëren in de tool.

Enkel voor onze leden

Online rekentool individuele kostprijsberekening.

Gerelateerd aan:

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Vind je niet wat je zoekt?

Het TLV team staat voor je klaar!
Een aanvraag indienen